Tuigenmaker

In de tijd dat Co Pater zelf begon in de mensport repareerde hij als hobby al zijn eigen tuigage. Steeds vaker werd hem dat ook gevraagd voor anderen te doen. Uiteindelijk besloot hij in april 1996 van zijn hobby zijn werk te maken en is hij begonnen met zijn tuigenmakerij. Na 15 jaar is Co Pater als tuigenmaker in het hele land bekend en heeft hij een grote klantenkring opgebouwd.

Naast reparatie houdt de tuigenmaker zich ook bezig met het maken van zijn eigen lijn kunststoftuigen, die op maat worden aangemeten. Sinds een aantal jaar is hij tevens dealer van Ideal Equestrian waardoor het ook mogelijk is om een compleet leren tuig van of losse onderdelen  aan te schaffen. Meer daarover vindt u onder de knop "Nieuwe tuigen".

       

Co Pater Tuigenmakerij is aangesloten bij de VZTD (Vereniging van zadel- en tuigdeskundigen), een beroepsvereniging die tot doel heeft het waarborgen van een hoge kwaliteit van advisering en dienstverlening op het gebied van zadels en tuig, waarbij paardenwelzijn voorop staat.  Deze vereniging is in 2015 opgericht vanuit een fusie van NVZR en BVZD.