Parcoursbouwer mennen

Naast zijn werk in de tuigenmakerij is Co Pater ook actief als gediplomeerd en ervaren parcoursbouwer mennen (vaardigheid en samengesteld), op regionaal, nationaal en internationaal niveau. 
Geïnspireerd door vierspanrijder Gerrie Herfst (die jarenlang de motor was achter de oefenmarathon op Hemelvaartsdag bij Bucephalus) heeft hij in 1999 het diploma Parcoursbouwer mennen behaald bij de NBVAP, wat nu KNHS heet.

Tijdens de Nationale Mendagen van de KNHS konden de deelnemers in 2004 én 2005 genieten van het uitdagende parcours van Co Pater. In de jaren 2008 en 2009 was hij assistent parcoursbouwer bij Breda Hippique (nu Outdoor Brabant geheten) waar de vierspannen op internationaal niveau aan de start verschijnen. Ook tijdens de WK Vierspannen 2008 in Beesd was hij assistent van internationaal parcoursbouwer Johan Jacobs. In 2014 werd Co wederom gevraagd een vaardigheidsparcours te bouwen voor de Hippiade Mennen in Ermelo. 

In Mendistrict West (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland) wordt hij veel gevraagd voor samengestelde menwedstrijden, minimarathons en vaardigheidswedstrijden (in- en outdoor).
Bij Paardensportvereniging Bucephalus in Barsingerhorn was hij meer dan 10 jaar één van de motoren achter de oefenmarathon. Sinds een aantal jaar is hij ook parcoursbouwer van de samengestelde menwedstrijd in Vlietland en op Wieringen.

    In oktober 2008 heeft  hij in het nieuwe manegecomplex van
    Bucephalus voor het eerst een officiële indoor minimarathon
    in Noord-Holland neergezet.
    Deze werd gevolgd door twee districtkampioenschappen indoor
    minimarathon in februari 2009 en in januari 2011.
    Inmiddels heeft hij al tientallen minimarathons
    ontworpen en gebouwd, waaronder diverse voor de
    Noordhollandse minimarathoncompetitie.