Menprestaties

Omstreeks 1990 heeft Co Pater zijn koetsiersbewijs behaald. Hij is gestart in de samengestelde wedstrijdsport met zijn Gelderse merrie Chantal, waarmee hij daarnaast ook deelnam aan ringstekerijen en toertochten. In een aantal jaar is hij met deze combinatie doorgestroomd naar samengesteld mennen klasse 3. 

In 1996 heeft Co dit paard verkocht en schafte hij een jong tweespan Haflingers aan met de robuuste namen Rocky en Rambo. Tot 2003 was hij  te vinden in de zogenaamde samengestelde menwedstrijden door het hele land waaraan hij met zijn tweespan haflingers deelnam. Hij behaalde met dit span klasse Z dressuur en klasse 3 samengesteld,. De haflingers zijn in 2005  voor de huifkar "te voet" vertrokken naar Frankrijk met een enthousiast Amsterdams stel dat het roer omgegooid heeft en een nieuw leven heeft opgebouwd in Le Douvet in de Charente (Midden-Frankrijk). 

De laatste aanspanning waarmee Co reed was een tweespan roodbonte shetlanders, Nemo en Devil, waarmee hij na een aantal jaren dressuur en vaardigheid. Zij zijn in de zomer van 2014 verkocht, zodat Co niet meer met eigen pony's ment. Klik hier voor een kort filmpje van Co die rijdt met het vierspan shetlanders van Tessa Jannink (zomer 2014).

Op de fotopagina zijn meer foto's te vinden van de activiteiten van Co als deelnemer aan de mensport. Klik hier om die te bekijken.